Sloophoutbehang

Bij een sloophouten muur kan je wellicht wel iets voorstellen. Maar als je een sloophouten wand via hoogkwalitatief behangpapier kan aanbrengen, dan is het heel erg gemakkelijk om je interieur een natuurlijke en uiterst decoratieve look te geven. De creaties zijn van de hand van Piet Hein Eek en zijn niet van een echte wand te onderscheiden.

Sloophoutbehang van Piet Hein Eek

Het sloophouten behang is een zwaar vliesbehang met een papieren toplaag, maar zonder patroon. Net daarom krijg je nooit de indruk dat het om een reproductie gaat. Bovendien maakt hoge kwaliteit van het papier en de print het behang bijna levensecht. Met één rol kan je ongeveer 4,4 vierkante meter behangen.

Om dit kwalitatief behang aan te brengen heb je ook geen behangtafel meer nodig. Gewoon de muur inlijmen en plakken maar. Erg gemakkelijk dus.

Piet Hein Eek is een ontwerper uit Nederland die aan de Design Academy in Eindhoven is afgestudeerd met een kast van sloophout. In een tijd van “overdadigheid” koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Het sloophoutbehang is hier een verlengstuk van. Over zijn eigen behang zegt hij:

“De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke, maar eenvoudige, productieprocessen is een rode draad door het werk geworden. Het Piet Hein Eek Sloophoutbehang is een goed voorbeeld hiervan:

we hebben simpelweg planken op papier gezet. Het effect is ongelofelijk, je ziet absoluut niet dat het geen echte planken zijn – terwijl dat helemaal niet ons uitgangspunt was toen we ermee begonnen. Je ziet mensen er naar kijken en zodra je ze erop wijst dat het behang is krijgen ze een lach op hun gezicht en moeten ze het aanraken. Dat is voor ons het bewijs dat we goed product hebben.”